Frågesport som “Vem vet mest?”, “Vi i femman” och “På spåret” är klassiker som är en stor den av den svenska TV-kulturen, men frågan är vad frågesport egentligen är. Vad är syftet och varför finns konceptet? Just de frågorna besvaras på denna sida. Andra frågor som besvaras på denna sida är till exempel spelregler till “Vem vet mest” och vilket år, land och syfte en del frågesporttävlingar har.

Syftet med denna sidan är att tydligt förklara vad frågesportspel är och var de härstammar ifrån. Saker som vad de olika tävlingspriserna är och spelreglerna förklaras också här. De olika varianterna av frågesportspel och program förklaras på här.

Populära sällskapsspel som Jeopardy och Trivial Pursuit är i form av frågesportspel och på denna sidan beskrivs spelreglerna, originalversionen, uppfinnarna av spelen och målgrupperna till dem. Statusen för de olika spelen förklaras också.

På denna sidan läser man också om den svenska upplagan av gameshows och den första frågesporten i Sverige, samt dess syfte och grundare. Man läser också om produktionsbolagen bakom kända frågesportprogram som “Vem vet mest?”, “Smartare än en femteklassare” och “Vi i femman”.

Annat som man också kan läsa om är de olika programledarna till frågesportprogrammen och uppbyggnaden av programmen, d.v.s. hur de fungerar.